Politie Brussel-Noord krijgt nieuwe fietsbrigade

© PhotoNews
| Fietsbrigade politie Elsene (archiefbeeld.)

In de loop van 2019 moet de nieuwe fietsbrigade er komen. De aanwervingen en materiaalaankopen zijn al gestart. Het is alleen nog wachten op de goedkeuring van de betrokken gemeentes.

Momenteel heeft de politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) geen volwaardige fietsbrigade. “Er zijn wel wijk- en verkeersinspecteurs die af en toe op de fiets kruipen. Maar ze kunnen dat niet langer dan een paar uur doen, omdat de kogelvrije vesten te zwaar zijn,” zegt woordvoerder Audrey Dereymaeker aan BRUZZ.

Daar moet verbetering in komen met een nieuwe fietsbrigade. Die komt er in de loop van 2019, meldt BX1 en bevestigt Audrey Dereymaeker.

“Er is nog geen precieze datum, onder andere omdat de aanwervingen nog lopende zijn. Bovendien moeten de politieraad en het politiecollege (met daarin de burgemeesters van de betrokken gemeentes) de beslissing nog goedkeuren,” aldus Dereymaeker. “Daarbij wordt ook beslist hoeveel agenten die fietsbrigade zal tellen.”

Maar daar wacht de politiezone niet op: naast de lopende aanwervingen is ook de aankoop van nieuw materiaal gestart, met geld van het Gewest. “De agenten krijgen niet alleen nieuwe fietsen maar ook lichtere kogelvrije vesten,” aldus Dereymaeker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?