Politie Brussel Noord leidt eerste schooldag in goede banen

© Belga
01/09/2021

Voor het vijfde jaar op rij heeft de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) politieagenten aan elke school van haar grondgebied geplaatst om de eerste schooldag in goede banen te leiden. Het ging in totaal om 103 agenten die waakten over de verkeersveiligheid van de leerlingen die terugkeerden naar school. Zij zullen ook aanwezig zijn na afloop van de lessen om de terugkeer naar huis in goede banen te leiden, meldt de politie Brussel Noord.

"Met deze actie willen we de veiligheid verzekeren van alle weggebruikers in de buurt van de scholen op deze toch wel bijzondere dag", klinkt het bij de politie Brussel Noord.

"Hoe vaak zien we helaas niet dat gehaaste ouders hun wagen parkeren in tweede file, dat ze oversteken buiten het zebrapad of dat ze hun kinderen laten uitstappen op onveilige plaatsen? Dit gedrag mag dan wel onschuldig lijken, het zorgt heel vaak voor gevaarlijke situaties."

Back to School-actie

De politie laat de waakzaamheid na vandaag ook niet zakken maar houdt de komende twee weken een "Back to School"-actie: "Het eerste deel van die actie is repressief. Meerdere keren per week zullen mobiele radarploegen van de politiezone opgesteld worden aan de scholen van Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node."

"Het tweede deel van de actie is vooral preventief bedoeld. We stellen politieploegen op aan de verschillende scholen, die de ouders, leerlingen en buurtbewoners in de schoolomgeving kunnen blijven sensibiliseren over de gevaren op de weg. Daarenboven zal iedere zware inbreuk in de schoolomgeving geverbaliseerd worden tijdens deze sensibiliseringsacties."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni