Politie Brussel-Noord rolt drugsbende op

© Peter Dhondt/BRUZZ

De lokale politie van de zone Brussel-Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) heeft in de loop van de maand november een drugsbende opgerold die actief was in Schaarbeek en Evere. Daarbij werden vier verdachten opgepakt en werd 1,25 kilo cocaïne en heroïne in beslag genomen. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag.

Het onderzoek naar de bende was al in mei van start gegaan nadat een drugdealer, K.J., was opgepakt in Schaarbeek. In diens woning in de Schaarbeekse Haardstraat trof de politie een honderdtal gram heroïne en cocaïne aan, verschillende gsm's en een som van 2.600 euro. K.J. werd onder aanhoudingsbevel geplaatst en uit het verder onderzoek, onder meer de analyse van de in beslag genomen gsm's, bleek dat de man werkte voor een grotere organisatie.

In de maanden daarop bracht de politie die organisatie verder in kaart, wat uiteindelijk tussen 3 november en 3 december leidde tot zeven huiszoekingen in Antwerpen, Etterbeek, Elsene, Wemmel, Laken, Edingen en Chièvres. Daarbij nam de politie 1,25 kilo heroïne en cocaïne in beslag, naast drie precisieweegschalen, ongeveer 4.000 euro, verschillende gsm's en meerdere simkaarten en documenten, en een voertuig.

De politie arresteerde ook het vermoedelijke kopstuk van de bende, O.S., en drie mannen die instonden voor de drugverkoop op straat. Die vier verdachten werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?