14 april 2020: verscherpte politiecontroles in Brussel om de coronacrisis te bedwingen en het naleven van de maatregelen af te dwingen

Politie Brussel Zuid vernietigt 40 kilo vlees en sluit slagerij bij controle

© Belga
04/08/2020

Bij een controleactie in Sint-Gillis heeft de politie vorige week vrijdag 40 kilo vlees vernietigd dat niet in hygiënische omstandigheden bewaard werd. De beenhouwerij moest vandaag ook de deuren sluiten.

De gemeente Sint-Gillis en politiezone Brussel-Zuid houden regelmatig controleacties op hygiëne in handelszaken. Midden juli werd bij een dergelijke controleactie in de wijk rond het zuidstation al 50 kg vlees vernietigd en werd een transportfirma gesloten. Eind vorige week hielden politie en gemeente een gelijkaardige controle in de buurt van de Hallepoort. Daarbij stootten de controleurs er in een beenhouwerij op flagrante overtredingen op hygiëne en voedselbewaring.

Zo'n 40 kg vleeswaren werd in beslag genomen en vernietigd en de zaak werd gesloten. Een andere zaak, een pizzeria, kreeg dan weer een ernstige waarschuwing omdat ook daar de hygiëne te wensen overliet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Samenleving , politiecontrole , slagerij

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni