Politie gebruikt pepperspray bij betoging van Guineeërs

© KVDP/BRUZZ
| Aan tramhalte Diamant worden betogers omsingeld.
Updated: 22-10-2020 - 14:28

Een 70-tal Guineeërs heeft donderdag een betoging gehouden aan het Berlaymontgebouw in de Wetstraat. De politie maakte gebruik van pepperspray om de manifestanten terug te drijven. Nadien begaven de manifestanten zich net als woensdag richting de Guinese ambassade in Schaarbeek.

De manifestanten kwamen hun onvrede uiten over het verloop van de presidentsverkiezingen in het Afrikaanse land, waar oppositiepartij UFDG beweert het slachtoffer te zijn van fraude.

Kort voor de middag liep de betoging in de Europese Wijk op zijn einde. Politie zette even pepperspray in om de mensen te drijven naar de Kleine Wetstraat, tussen het Schumanplein en de Blijde Inkomstlaan, waar betogingen toegestaan zijn.

Richting ambassade

Nadien verplaatste de manifestatie zich richting de Guinese ambassade in Schaarbeek, waar het woensdagnamiddag al tot opstootjes met groepjes betogers was gekomen. Vier personen werden toen opgepakt.

De politie houdt de demonstranten in de Auguste Reyerslaan op een afstand van de ambassade. Er wordt gevraagd zoveel mogelijk afstand te laten tussen de betogers uit respect voor de coronamaatregelen.

Alles verloopt momenteel rustig, maar politie staat wel opgesteld ter hoogte van het OCMW in Schaarbeek met waterkanonnen en oproeragenten. Aan tramhalte Diamant werd een twintigtal tegengehouden door de politie.

20201022_POLITIE_BETOGING_SCHAARBEEK_GUINEE
© GR/BRUZZ
| De politie stelt zich op ter hoogte van het OCMW van Schaarbeek op de Reyerslaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?