Politie houdt Saoedische prins in 'Batmobiel' tegen in Laken

© Alertes Contrôles De Police - Infos Bruxelles
| Het monsterachtige voertuig werd tegengehouden op de Emile Bockstaellaan.

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene heeft woensdagnacht in Laken een voertuig aan de kant gezet dat eruitzag als de 'Batmobiel', de donkere wagen van stripfiguur Batman. Uit de exuberante kar kwam geen superheld gekropen, maar wel een Saoedische prins die door ons land reist.

"Wanneer de vleermuis Brussel probeert te beschermen", luidde een post in de Facebookgroep Alertes Contrôles De Police - Infos Bruxelles. "Batman was vanavond in de hoofdstad, maar werd gecontroleerd en begeleid naar het politiebureau."

De agenten schrokken zich wellicht een hoedje toen ze de monsterlijke wagen zagen voorbijrijden in de Emile Bockstaellaan in Laken. Net voor de Jubelfeestbrug richting Molenbeek werd de Batmobiel tegengehouden. In werkelijkheid ging het om een omgebouwde Lamborghini V10 met een waarde van zo'n twee miljoen euro.

Ook geen Batman achter het stuur, maar wel een prins uit Saoedi-Arabië die op rondreis is in Europa. De luxueuze auto werd eerder al gespot in Duitsland, Nederland en nu dus in Brussel.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?