Politie-inval in kraakpand in Schaarbeek

© Google
| Gaillatstraat in Schaarbeek

In de Gallaitstraat vond woensdagochtend een politiecontrole plaats in een kraakpand. Zo'n vijftien krakers zullen het pand binnenkort moeten verlaten. Dat zegt de woordvoerster van de politiezone Brussel Noord.

De politie viel woensdagochtend binnen in een kraakpand in de Gaillatstraat, in de Schaarbeekse Brabantwijk. "De inval vond plaats om meer informatie over het kraakpand en de krakers te verzamelen", zegt woordvoerster van de politiezone Brussel Noord Audrey Dereymaeker. "Niemand werd gearresteerd."

Wel is er een uitzettingsbevel van het vredegerecht, aldus de politie. "Maar er hangt nog geen datum vast aan die uitzetting. We hebben de krakers al geïnformeerd over de nakende uitzetting", aldus Dereymaeker nog.

Naar aanleiding van de politie-inval protesteren zo'n dertig mensen voor de zetel van de federale politie in de Koningstraat. Volgens de betogers vonden er nog politie-invallen plaats in andere kraakpanden en werden daarbij "tientallen sans-papiers gearresteerd." De politiezone Brussel Noord ontkent arrestaties. De woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene is niet op de hoogte van enige politieacties in kraakpanden.

aze
© Facebook
| Naar aanleiding van de politie-inval vindt een protestactie plaats voor de zetel van de federale politie

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?