Politie klist wegpiraat in Schaarbeek en neemt auto in beslag

Politiecontrole

In Schaarbeek heeft de lokale politie van de zone Brussel Noord dinsdag de wagen van een wegpiraat in beslag genomen. Dat meldt de politiezone donderdag. De bestuurder reed aan hoge snelheid en slalommend door de gemeente en bracht daarbij onder meer een fietser in gevaar.

Het was een politiepatrouille die de Volkswagen dinsdag rond 14.50 uur opmerkte in de Paviljoenstraat, een straat waar een snelheidsbeperking van 30 km/u geldt. De wagen reed veel sneller dan die 30 km/u en slalomde daarbij zonder enige reden.

Daarbij bracht hij een fietser in gevaar door heel dicht tegen hem aan te rijden en even verderop, toen hij de fietser probeerde voorbij te steken aan een oversteekplaats voor voetgangers op het kruispunt met de Vanderlindenstraat, bracht hij ook de lichamelijke integriteit van een andere weggebruikers in gevaar.

De politie kon de wegpiraat even verderop in de Paviljoenstraat tegenhouden en stelde proces-verbaal op voor de verschillende overtredingen die de bestuurder had gepleegd. Het voertuig werd bestuurlijk in beslag genomen, op basis van het artikel 30 van de Wet op het Politieambt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?