Politie legt protestactie tegen Molenbeekse 'heks' lam

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Politiezone Brussel-West 5340 (Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem.)

Een dertigtal mensen verzamelde maandagavond voor de praktijk van een Molenbeekse 'heks', omdat die zwarte magie zou gebruikt hebben. De politie moest uitrukken om de bijzondere protestactie lam te leggen.

Dat schrijft de krant La Capitale.

Een dertigtal Molenbekenaars kwam maandagavond samen voor de praktijk van een astroloog en ziener. In de volksmond staat de man bekend als de 'heks van Molenbeek'. De astroloog wekte woede op bij een aantal mensen wegens het praktiseren van 'shir', ofwel Marokkaanse zwarte magie die als een grote zonde wordt beschouwd in de islam.

Via 'shir' zou het mogelijk zijn om een ander persoon zowel fysiek als psychisch schade te berokkenen. Op sociale media deed een video de ronde van twee mannen die zondag bij de 'heks' waren langsgegaan om een derde persoon met behulp van die zwarte magie te vervloeken. Dat zorgde voor ontsteltenis binnen de Molenbeekse moslimgemeenschap.

De politie van de zone West zakte maandagavond na een oproep van buurtbewoners af naar de praktijk om de protestactie in de kiem te smoren en de Molenbeekse 'heks' te beschermen. Niemand werd aangehouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?