Snelheidsbeperking in Zone 30

Politie neemt wagen van snelheidsduivel in beslag op oudejaarsnacht

© BRUZZ
04/01/2021

De politiezone van Brussel Noord heeft in de nacht van 31 december op 1 januari de wagen van een snelheidsduivel bestuurlijk in beslag genomen in de buurt van station Brussel-Noord. Daarmee staat de teller op 35 wagens die in beslag genomen werden sinds november 2019.

Iets na de avondklok merkte de politie een wagen op in de Groenstraat die aan ongepaste snelheid reed. Wanneer een patrouille met sirenes en zwaailichten aangaf om te stoppen, bleef de chauffeur toch verder rijden richting Brabantstraat. Aangezien het voertuig bovendien zijn snelheid verhoogde, verloor de patrouille hem uit het oog.

Een tweede patrouille kon de snelheidsduivel uiteindelijk onderscheppen ter hoogte van het kruispunt met de Aarschotstraat en de Koninginnelaan. Er werd een proces-verbaal opgesteld en de politie ging over tot een bestuurlijke inbeslagname van het voertuig voor vijf werkdagen.

In iets meer dan een jaar tijd heeft politiezone Brussel Noord 35 voertuigen bestuurlijk in beslag genomen. "Dit bevestigt de noodzaak van dit instrument in het bestrijden van gevaarlijk rijgedrag. Wij tolereren deze gedragingen niet en blijven inzetten op de verbetering van de verkeersveiligheid op het gehele grondgebied van de politiezone”, benadrukt Frédéric Dauphin, korpschef van de lokale politie van Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving , bestuurlijke inbeslagname , Politiezone Noord , snelheidsduivel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni