Politie onderzoekt vecht-en schietpartij in Brussel-Stad

politie Beurs
© Kevin Van den Panhuyzen
| De groep bewoog zich door het centrum (archiefbeeld).
© Kevin Van den Panhuyzen
| De groep bewoog zich door het centrum (archiefbeeld).

Verschillende Brusselaars merkten donderdagavond een vechtpartij op tussen enkele tientallen mannen, waarbij ook schoten zouden zijn gelost. De politie kon het wapengebruik niet bevestigen en pakte ook niemand op, maar bekijkt wel of er extra versterking nodig is in de betrokken wijken.

De politie kreeg donderdagavond om 22.10 meerdere oproepen binnen. Verschillende mensen maakten melding van twee vechtersgroepen, met in totaal dertig à veertig personen. Ze werden opgemerkt in de omgeving van Anneessens, de Lemmonnierlaan en de Papenvest.

Een getuige in de omgeving van Papenvest nam drie of vier schoten waar. Die zouden van de eerste groep naar de tweede groep zijn afgevuurd. De politie kan de aanwezigheid van het vuurwapen voorlopig niet bevestigen. "We hebben geen gewonden aangetroffen," zegt commissaris Olivier Slosse van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. Evenmin is er door de politie een wapen aangetroffen. De buurtbewoner trof de volgende ochtend wel een kogelhuls aan.

Papenvest
Een getuige die in de buurt van Papenvest woont, vond deze kogelhuls de volgende ochtend.

Toen de politie ter plaatse kwam, was er van de vechtpartij niets meer te merken. Wel werden verschillende personen ondervraagd, maar voorlopig is nog niet bekend wie de betrokkenen waren en wat de oorzaak was van de vechtpartij. De politie analyseert de beelden die opdoken op sociale media om te beslissen of er de komende dagen versterking nodig is in de betrokken wijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?