Politie pakt uit met preventietruck op het Jourdanplein

© Beliris
| Op het Jourdanplein in Etterbeek zal er vanaf zondag 25 april een prventiebusje van de politie te zien zijn.

De politiezone Montgomery heeft een politiebusje omgetoverd tot een preventietruck waar mensen informatie kunnen vragen over hoe ze zich beter kunnen wapenen tegen diefstal en inbraken. De truck zal vanaf 25 april elke zondag tussen 9 en 13 uur tijdens de wekelijkse markt op het Jourdanplein staan.

De coronacrisis houdt de politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe) niet tegen om te blijven innoveren. Zo heeft de zone een oud politiebusje omgebouwd tot een preventietruck. Mensen zullen daar terecht kunnen om advies te vragen over hoe ze zich het best beveiligen tegen diefstal en inbraken. Dat staat te lezen op de website van La Dernière Heure.

Gesprekken in openlucht

Het busje zal een eerste keer te zien zijn op zondag 25 april tussen 9 en 13 uur op het Jourdanplein in Etterbeek. Daar vindt op dat moment de wekelijkse markt plaats. De gemeente Etterbeek benadrukt dat de coronamaatregelen te allen tijde gerespecteerd zullen worden. De gesprekken zullen plaatsvinden in openlucht en tafels en stoelen zullen op geruime afstand van elkaar staan.

Niet alleen politieagenten zullen in het busje aanwezig zijn. Ook wijkinspecteurs en leden van de preventiedienst zullen ter plaatse zijn om informatie te verstrekken over de verschillende steunmaatregelen die er bestaan op gemeentelijk niveau. Dat gaat van een premie voor het beveiligen van de woning tegen inbraak, tot de aanvraag van een premie tegen fietsdiefstal.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?