Politie schiet gewapende man neer

© Saigneurdeguerre Flickr CC

In Ganshoren heeft de politie vanmorgen een man neergeschoten die een patrouille bedreigde met een mes. De veertiger ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Vrijdagochtend werd de politie opgeroepen voor een geval van geweldpleging in een woning langs de Keizer Karellaan. “De verdachte heeft zijn buurvrouw aangevallen en heeft haar zware klappen toegediend”, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. “Toen de politie ter plaatse kwam, nam de man een mes en bedreigde hij de politiemensen. De politie-inspecteurs wilden hem overmeesteren, maar hij bleef hen bedreigen met het wapen. Daarop heeft de politie het vuur geopend. De man is verschillende keren geraakt in en kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.”

Waarom de man zijn buurvrouw heeft aangevallen, is voorlopig nog onduidelijk. “De vrouw is voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht”, zegt Ine Van Wymersch. “Ze zal later worden verhoord.”

Intussen heeft het parket twee vooronderzoeken geopend. Het ene onderzoek spitst zich toe op het burengeweld, het tweede dient om na te gaan of het vuurwapengebruik door de politie gewettigd was. Daarvoor is het onder andere wachten op het verslag van de ballistisch deskundige die ter plaatse is. Op dit moment wijst alles er op dat de politie het vuur opende uit wettige verdediging.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?