| De Brusselse politie heeft zaterdagavond 59 mensen administratief aangehouden na de relletjes die het supportersfeest naar aanleiding van de wedstrijd Marokko-Portugal hebben ontsierd.

Politie voert zestig aanhoudingen uit na WK-match Marokko-Portugal

© Belga
11/12/2022

De Brusselse politie heeft zaterdagavond 59 mensen administratief aangehouden na de relletjes die het supportersfeest naar aanleiding van de wedstrijd Marokko-Portugal hebben ontsierd. Daarnaast werd ook één persoon gerechtelijk aangehouden. Dat meldt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

"Onmiddellijk na de voetbalmatch werden de Zuidlaan in de richting van de Anderlechtse Poort, en de Poincarélaan vanaf de Ninoofsepoort preventief afgesloten voor het verkeer, net als de Hallepoorttunnel richting Zuid", zegt de politiewoordvoerster.

"Na de wedstrijd was er vooral sprake van een grote massatoeloop van feestvierders in de volgende sectoren: Lemonnier/Zuid en Dansaertwijk te Brussel, Zwarte Vijvers en gemeenteplein te Sint-Jans-Molenbeek en tussen Paviljoen en Berenkuil te Schaarbeek. We stelden vast dat er massaal gebruik werd gemaakt van pyrotechnisch materiaal."

Mensenketting

"De ouderen uit de wijk hebben net als vorige keer een ketting gevormd om de gemoederen te bedaren", klinkt het verder. "Onze diensten zijn onmiddellijk tussengekomen voor kleine groepen relschoppers die projectielen naar de ordediensten gooiden en vuurwerk gebruikten in de buurt van de Poincarélaan en het Luchtvaartsquare in Brussel en op het Baraplein in Anderlecht."

Rond 21.00 uur waren er een tiental administratieve aanhoudingen verricht, maar uiteindelijk liep dat cijfer op tot 59 administratieve aanhoudingen en één gerechtelijke.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni