Sint-Jans-Molenbeek inhuldiging nieuw politiekantoor politiezone West aan kanaal

| Het incident deed zich voor tijdens een politiecontrole in Koekelberg.

Politie vuurt op vluchtend voertuig na aanrijding met motoragent

© Belga
29/07/2019

Een motoragent van de politiezone Brussel West is deze namiddag omvergereden door een voertuig dat aan een politiecontrole wilde ontsnappen. Tijdens de achtervolging die zich daarop ontspon, heeft de politie herhaaldelijk op het voertuig gevuurd. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de politie Brussel West.

"Motoragenten in onze regio wilden vandaag omstreeks 17 uur een voertuig aan de kant zetten in de Omer Lepreux-straat in Koekelberg," zei commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel West.

"Daarop reed de bestuurder een van onze agenten omver, waarop de achtervolging werd ingezet en er meerdere schoten werden gelost. De bestuurder verliet uiteindelijk zijn voertuig aan de Mahatma Ghandhi-laan in Sint-Jans-Molenbeek en vluchtte weg."

Het voertuig van de chauffeur werd ondertussen leeg teruggevonden aan metrostation Ossegem in Sint-Jans-Molenbeek. De zoektocht naar de verdachte is nog volop bezig. De straten in de buurt van het metrostation zijn daarom door de politie afgesloten voor alle verkeer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg , Samenleving , politie West , motoragent , ongeval

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni