Politie waarschuwt dat berichten over arrestaties op La Boum-festival vals zijn

© PhotoNews

De Brusselse lokale politie heeft geen arrestaties verricht naar aanleiding van het La Boum-festival. Dat meldt de Brusselse politie maandagnamiddag. Op Facebook gaan berichten rond waarin melding wordt gemaakt van dergelijke arrestaties maar dat is fake news, aldus de politie, die een onderzoek heeft ingesteld.

"Op de Facebookpagina 'LA BOUM, Bois de la Cambre' werden er verschillende video's verspreid waarin melding wordt gemaakt van zogenaamde aanhoudingen", klinkt het bij de politie. "Wij willen dit fake news weerleggen, er vonden geen aanhoudingen plaats door de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene. Daarenboven stellen wij vast dat iemand onze identiteit heeft gebruikt om compleet onjuiste informatie te posten op dit platform. Er wordt een proces-verbaal opgesteld voor valsheid in geschrifte. Artikel 210bis van het strafwetboek stelt immers strafbaar 'het vervalsen van juridisch relevante gegevens door middel van datamanipulatie'."

Het Facebookbericht waarvan sprake heeft het over "een grote politie-operatie in Brussel. Vier experten in cybercriminaliteit gearresteerd zonder geweld naar aanleiding van een groot La Boum-festival."

In de Facebookgroep van het festival verschenen beelden van een grote politie operatie, maar deze beelden hebben niks te maken met het BOUM-festival.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?