Politie zet wekelijks dezelfde rommelmarkt in Anderlecht stop

© PhotoNews
| Markt in Anderlecht (archiefbeeld).

Aan metrohalte Clemenceau breekt de lokale politie al enkele zaterdagen op rij een rommelmarkt af. Een twintigtal kraamhouders - voornamelijk sans-papiers - organiseert de markt zonder toestemming.

Al een aantal weken op rij vindt er elke zaterdag een rommelmarkt plaats aan de uitgang van het metrostation Clémenceau in Anderlecht, vlakbij de slachthuizen. Buurtbewoners en passanten trekken er grote ogen, omdat de coronamaatregelen er niet worden gerespecteerd. Bovendien gaf de gemeente geen toestemming voor de markt, die een eventuele evacuatie van het metrostation ook hindert.

De politiezone Zuid (gemeenten Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis) is op de hoogte van de wekelijkse wilde markt in de Sergeant De Bruynestraat. "Het gaat telkens om een twintigtal exposanten, voornamelijk sans-papiers", bevestigt woordvoerster Kathleen Calie in de krant La Dernière Heure. "We voeren controles uit, arresteren de kraamhouders en indien nodig brengen we de Dienst Vreemdelingenzaken op de hoogte."

Gemeenteraadslid Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) begrijpt niet dat de rommelmarkt er week na week opnieuw kan opgezet worden. "De rommelmarkt is al jaren een probleem, maar de politie en de gemeente laten gewoon begaan. Zelfs tijdens deze coronacrisis. De inwoners van Anderlecht begrijpen niets meer van deze situatie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?