Politieachtervolging in Anderlecht eindigt in ongeval

© Controles alertes de police via Facebook
| Het ongeval gebeurde op het kruispunt tussen de Bergensesteenweg en de Lenniksebaan

Op de Bergensesteenweg in Anderlecht heeft een auto donderdagmiddag twee andere wagens geramd. Dat gebeurde na een politieachtervolging. Bij het ongeval vielen twee lichtgewonden.

"Nadat een patrouille een voertuig wilde controleren, nam de bestuurder de vlucht", legt de woordvoerster van de politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst) uit. Daarop volgde een korte achtervolging. Die eindigde in Anderlecht, op het kruispunt tussen de Bergensesteenweg en de Lenniksebaan.

"De bestuurder die op de vlucht was, ramde daarbij twee andere wagens", aldus politiewoordvoerster Kathleen Calie. De bestuurders van de twee betrokken voertuigen raakten lichtgewond. Een van hen, een zwangere vrouw, werd naar het ziekenhuis afgevoerd voor een echografie.

De vluchtende autobestuurder werd gearresteerd. "Hij was op de vlucht omdat zijn voertuig niet in orde was", aldus Calie nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?