Politieachtervolging eindigt in botsing aan Sainctelettesquare

© Bart Dewaele

Een achtervolging tussen een verkeersovertreder en de Brusselse politie is vrijdagavond omstreeks 23.00 uur in een botsing met drie voertuigen geëindigd aan het Sainctelettesquare. De bestuurder was onder invloed van alcohol.

De Brusselse politie merkte de automobilist op toen deze de Rederskaai opdraaide aan een overdreven snelheid. Het patrouillevoertuig wilde de verkeersovertreder tegenhouden, maar de bestuurder negeerde dat bevel en vluchtte daarop weg. Via de Havenlaan draaide het voertuig richting het Saincletttesquare.

"Het achtervolgde voertuig reed aan het Sainctelettesquare achteraan in op een ander voertuig dat voor de rode lichten stond te wachten. De politiewagen die de achtervolging leidde raakte enkele paaltjes, maar kon niet tijdig remmen en raakte zo ook betrokken in de botsing", vertelt Olivier Slosse, woordvoerder van de politie Brussel Hoofdstad-Elsene.

De twee personen in het voertuig waarop werd ingereden, zijn lichtgewond geraakt. Ook de politieagenten zijn lichtgewond en zullen enkele dagen werkonbekwaam zijn. De bestuurder die wegvluchtte kwam er zonder verwondingen vanaf.

Na het ongeluk bleek uit een controle dat de automobilist onder invloed van alcohol was. Het dossier zal verder behandeld worden als een verkeersongeval, geeft de politie nog mee.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?