Politieagent gewond na achtervolging van wegpiraat in Haren

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Een politiepatrouille achtervolgde een roekeloze wegpiraat.

Een agent van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene is dinsdagavond lichtgewond geraakt bij een achtervolging op een wegpiraat. De 23-jarige chauffeur reed rond zonder rijbewijs, had drugs bij en hield zich niet aan de coronamaatregelen.

Een politiepatrouille merkte de twintiger dinsdagavond omstreeks 20.15 uur op toen die op de Haachtsesteenweg in Haren door een rood licht reed, op de rijstrook die voorbehouden is aan het openbaar vervoer. De patrouille probeerde de man te controleren, maar die ging er aan hoge snelheid vandoor.

Tijdens de achtervolging die zich daarop ontspon, reed de man nogmaals door een rood verkeerslicht, reed hij een éénrichtingsstraat in en haalde hij snelheden tot 120 km/u. Toen de man dan toch kon tegengehouden worden, maakte hij aanstalten om achteruit te rijden en in te rijden op de aanwezige agenten.

De twintiger deed dat uiteindelijk niet, maar één van de agenten zag zich gedwongen opzij te springen en raakte daarbij gewond. De jongeman bleek uiteindelijk niet over een rijbewijs te beschikken en rond te rijden met de wagen van zijn moeder. Bovendien had hij drugs bij en was zijn verplaatsing niet essentieel. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?