Politieagent schenkt gitaar aan dakloze [+video]

© BRUZZ
24/06/2016

In een veelbekeken filmpje op het internet is te zien hoe een politieagent van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene een gitaar schenkt aan een dakloze. Die was recent gestolen. “Als iedereen zijn steentje bijdraagt, zouden we veel mensen kunnen helpen”, liet de agent optekenen.

“Merci, merci, merci! Wat is ze mooi”, zegt Patrick, een 40-jarige dakloze uit Laken die zichtbaar ontroerd is wanneer een inspecteur van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene hem een gitaar overhandigt. De scene werd gefilmd en gedeeld via Facebook.

In de krant La Dernière Heure doet inspecteur Yves Jeuken zijn verhaal. “Ik deed het niet om in de kijker te komen”, zegt de man. “Ik wist niet eens dat het gebeuren gefilmd werd. Ik heb Patrick leren kennen tijdens patrouilles in Bockstael. Hij heeft veel tegenslag gekend, maar hij is altijd heel lief, correct en respectvol.”

Twee weken geleden werd inspecteur Jeuken benaderd door de dakloze Patrick. Terwijl die laatste 's nachts sliep onder een afdak in Laken werd zijn gitaar gestolen. Jeuken voelde naar verluidt erg mee met de dakloze, met wie hij een vertrouwensband heeft opgebouwd. De man sprak erover in zijn vriendenkring waarop één van hen een gitaar aanbood.

“Daags nadien heb ik Patrick ontboden op het commissariaat”, vervolgt Jeuken. “Hij was eerst een beetje wantrouwig, vroeg zich af wat hij had kunnen mispeuteren, maar stond er toch op tijd met zijn caddie. Toen ik hem de gitaar gaf, was hij in de zevende hemel en viel hij me in de armen, waarop hij de Neil Young klassieker ‘Rockin in the Free World’ aanvatte. Ik was super blij voor hem, het deed me plezier hem gelukkig te maken. Als iedereen een steentje bijdraagt, zouden we veel mensen kunnen helpen.”


Un policier offre une guitare à un sans abri door dh_be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie