Politiechef Van Wymersch mag weer aan de slag

Guido Van Wymersch gaat vandaag opnieuw aan de slag als korpschef van de politiezone Brussel-Elsene. Hij was geschorst omdat hij verdacht werd van schriftvervalsing. Maar het parket vindt zijn schorsing niet langer nodig.

Guido Van Wymersch werd verdacht van geknoei met de examenresultaten van Christa Debeck, een medewerkster van voormalig minister Patrick Dewael. Van Wymersch zou ook zijn eigen benoeming tot zonechef beïnvloed hebben. Nu blijken die aantijgingen onterecht.

Guido Van Wymersch kondigde op 18 maart zijn schorsing aan als zonechef. Vandaag, vier maanden later, is hij terug. "Het doet wat met een mens. Geschorst zijn of een job verliezen is niet leuk. Het kruipt niet in je kouwe kleren," zegt Van Wymersch in een exclusief gesprek met tvbrussel.

De schorsing van Van Wymersch heeft vier maanden geduurd. "Vier maanden zijn lang. Maar sommige collega's waren een paar jaar geschorst. Ook van hen heb ik steun gekregen. Onder andere van Luc Lamine."

En wat heeft hij geleerd? "Je moet twee keer nadenken voor je iemand schorst. Je moet respect hebben voor andere mensen. En een politieman heeft zware verantwoordelijkheden."

"Populisme en lynchpartijen zijn schering en inslag geworden. Ik hoop dat die periode zal overgaan. Anders ga je niemand meer vinden die verantwoordelijkheden wil opnemen."

Vandaag krijgt de korpschef meteen heel wat dossiers op zijn bureau. "Er is werk aan de winkel. 21 juli om te beginnen. En dan al die andere dossiers en projecten die we hadden opgestart en nu geconcretiseerd moeten worden," aldus Van Wymersch.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?