| Het politiecommissariaat op het Sint-Gillisvoorplein.

Politiecommissariaat Sint-Gillis doelwit van molotovcocktail

MD
© BRUZZ
03/01/2018

Dinsdagavond verbrijzelde een voetzoeker eerst de achterruit van een privéwagen van een politieagent, even later werd een molotovcocktail aangetroffen in een vuilnisbak net buiten het commissariaat. Er vielen geen gewonden, 2 mensen werden opgepakt.

Dat schrijft La Capitale en bevestigt de politiezone Brussel-Zuid aan onze redactie.

Dinsdagavond was de politie van Sint-Gillis voor het eerst het doelwit van vandalisme. Toen verbrijzelde de achterruit van een privéwagen die toebehoorde aan een politieagent van de nabijheidspolitie UNEUS. Een voetzoeker die aan de achterruit was vastgemaakt was de boosdoener.

Even later werd ook een molotovcocktail aangetroffen in een vuilnisbak net buiten het commissariaat op het Sint-Gillisvoorplein. "Gelukkig heeft een buurman de vlam opgemerkt en heeft hij water over de molotovcocktail gegoten", zegt de woordvoerster van de politiezone Zuid.

Er vielen geen gewonden. Later werden twee personen opgepakt, "in het kader van het onderzoek naar beide feiten", aldus de politiezone. Er zouden ook nog twee andere verdachten in het spel zijn, maar die konden nog niet worden opgepakt.

'Geen ernstige aanval'

Burgemeester Charles Picqué (PS) wil niet van een aanval spreken. "Dit gebeurt", zegt hij aan La Capitale. "Iemand die een ernstige aanval wil verrichten, gooit geen Molotovcocktail in een papieren vuilniszak."

Marc-Jean Ghyssels (PS), burgemeester van Vorst maar ook voorzitter van de politieraad van de zone Zuid, reageert wel fel. "Dit is schandalig en onaanvaardbaar", aldus Ghyssels, die oproept om naast preventie ook meer op repressie in te zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, molotovcocktail, molotov, politiecommissariaat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni