Politieke transparantie Watermaal-Bosvoorde: 'Nog 18 gemeenten te gaan'

© Transparencia

Transparencia heeft een overeenkomst met Watermaal-Bosvoorde om alle dossiers waar gemeenteraadsleden toegang toe heben, ook voor gewone burgers openbaar te maken. Transparencia wil voor Kerstmis ook met de andere 18 Brusselse burgemeesters zo'n akkoord tekenen.

Sinds een maand onderhandelen de mensen achter de website Transparencia met Olivier Deleuze (Ecolo), burgemeester van Watermaal-Bosvoorde om documenten openbaar te maken.

Nu hebben gemeenteraadsleden soms toegang tot dossiers waar gewone burgers geen inzage in hebben. Door de overeenkomst verandert dat en kunnen ook gewone burgers die dossiers inkijken. Dat gebeurt door het intranet voor gemeenteraadsleden open te stellen voor iedereen.

“Hierdoor komt in Watermaal-Bosvoorde de gewone burger op dezelfde hoogte als een gemeenteraadslid”, klinkt het bij Transparencia. 

Het is de bedoeling van Transparencia om voor Kerstmis ook de andere 18 Brusselse burgemeesters zo’n overeenkomst te laten ondertekenen. “Zo kan elke burger z’n recht op controle uitoefenen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook