In Anderlecht heeft de uitvaartplechtigheid plaatsgevonden van politie-inspecteur Geert Lefever. De agent kwam een week geleden om het leven bij een auto-ongeval. Dat gebeurde tijdens een interventie in de buurt van het Zuidstation. Geert Lefever was 28 jaar. Twee van zijn collega's raakten zwaar gewond

Voor de overleden politieman vond een indrukwekkende begrafenisplechtigheid plaats in de Sint-Guidokerk in Anderlecht. Voor de agenten van zone Zuid was het moeilijk om afscheid nemen van Geert Lefever. Zij droegen het lichaam van inspecteur Geert Lefever naar buiten. Achter de kist liepen Geerts moeder en verloofde, die een foto van haar vriend vasthield.

Aan de begrafenisplechtigheid gaat een hulde in open lucht vooraf, waarop notabelen, maar vooral veel politiemensen aanwezig zijn. Geert Lefever was bij de politie sinds 1998. Sedert één jaar maakte hij deel uit van een snel interventieteam in Zone Zuid.

Geert Lefever is op het kerkhof van Sint-Martens-Bodegem begraven, naast zijn vader. Die was ook politieman in Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni