Politieman met 'Punisher'-badge moet die verwijderen

© facebook

Een politieman van de zone Brussel-West (Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem en Sint-Jans-Molenbeek) die een 'Punisher'-badge op zijn uniform droeg, is verplicht die te verwijderen. Dat meldt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone. De badge strookt niet met zijn professionele missie, klinkt het.

The_Punisher
© Marvel Comics
| De actieheld Punisher van Marvel Comics.

De Sudpresse-kranten hadden zaterdag melding gemaakt van de politieman, die op de wekelijkse markt in Sint-Jans-Molenbeek gefotografeerd was met twee badges op zijn kogelwerende vest, waarvan één een badge was met het 'Punisher'-embleem in de Belgische driekleur.

Het is niet de eerste keer dat een agent betrapt wordt met een 'Punisher'-embleem. In januari 2018 werd ook al een agent op de luchthaven gespot die daarbij ook het Jeruzalemkruis droeg, vaak gelinkt aan racistische groeperingen.

Stripfiguur

Punisher is een fictieve antiheld uit de strips van Marvel Comics, een 'vigilante' die moord, ontvoering, geweldpleging, marteling en afpersing gebruikt om (oorlogs)misdadigers, drugsdealers, terroristen, etcetera uit de weg te ruimen. Hij wordt gedreven door de dood van zijn familieleden, die omkwamen door rondvliegende kogels afkomstig van een schietpartij tussen maffiosi, en die hij wil wreken.

De betrokken agent werd woensdag verhoord door de interne controledienst van de zone Brussel-West en kreeg daar te horen dat bij de badge moest verwijderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?