Politievakbonden betogen maandagochtend opnieuw in Brussel

© Mario Thys via Twitter

De vakbonden bij de politie zullen maandagochtend opnieuw verzamelen aan het Centraal Station in Brussel. Ze zullen een protestmars houden door de hoofdstad.

Vanaf 6 uur zullen de actievoerders samenkomen aan Brussel-Centraal. De vakbonden verwachten net als bij de betoging vorige dinsdag zowat 800 deelnemers.

Volgens Joery Dehaes van ACV Politie is een vergunning aangevraagd en intussen goedgekeurd. Welke route de betogers precies zullen nemen, wordt nog besproken met de lokale politie, zegt Carlo Medo van NSPV.

Loonsonderhandelingen

De politievakbonden protesteren sinds deze week met dagelijkse acties tegen de vastgelopen loonsonderhandelingen en tegen de herziening van de eindeloopbaanregeling bij de politie. Verder is er onvrede over een gebrek aan middelen.

Donderdag draaide een overleg met vertegenwoordigers van Binnenlandse Zaken nog op niets uit. Daardoor zullen de acties ook de volgende weken worden voortgezet.

Naar verwachting zullen de vakbonden in de loop van volgende week nog een ontmoeting hebben met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Zij keert dit weekend terug naar Belgiƫ na een werkbezoek van een week in de Verenigde Staten. Een concrete afspraak is er volgens Medo nog niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?