Politiezone Zuid schakelt extra overlastpatrouilles in tijdens het weekend

© Peter Dhondt-BRUZZ

De lokale politiezone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) gaat in het weekend extra patrouilles de baan op sturen om overlast door nachtlawaai te bestrijden. Dat meldt de politiezone vrijdag. De beslissing komt er nadat heel wat mensen de voorbije weken hun ongenoegen hadden geuit.

"Een analyse van de klachten heeft de afgelopen weken aan het licht gebracht dat buurtbewoners zich tijdens het weekend bijzonder ergerden aan overlast die veroorzaakt wordt door café- en uitgangsbuurten, pleinen en parken", klinkt het bij de politiezone. "De klachten gingen voornamelijk over nachtlawaai."

De voorbije weken gingen overlastpatrouilles al de baan op om er, samen met de horeca-uitbaters voor te zorgen dat de sluitingsuren van de cafés nageleefd werden. Ook werd er samengewerkt met de preventiediensten van de gemeentes om de park- en pleinbezoekers er attent op te maken de rust van de buurtbewoners te eerbiedigen.

Kersvers korpschef Jurgen De Landsheer roept nu op om tot een evenwicht te komen tussen de heropstart van de horeca-activiteiten, het sociaal leven en de rust van de buurtbewoners.

De strijd tegen het covid-19-virus mag hierbij vooral niet vergeten worden", gaat de politiezone verder. "Met extra en zichtbaar politietoezicht zullen we ervoor zorgen dat de hardnekkige vormen van overlast kordaat aangepakt worden, en er sneller gevolg wordt gegeven aan de klachten van buurtbewoners, terwijl de actuele covid-19 maatregelen geëerbiedigd blijven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?