Pool is Cool organiseert debat rond openluchtzwembaden

De actiegroep Pool is Cool houdt volgende week een debat over openluchtzwemmen in Brussel. Aan de hand van presentaties willen ze verschillende politici overtuigen van hun doel. 

Tijdens de open discussie zal Pool is Cool zes verschillende scenario's presenteren die volgens hen kunnen werken in Brussel. Ook de Parijse kabinetschef verantwoordelijk voor water en leefmilieu in Parijs, Christophe Ribet, en architecten van Ooze Architects in Rotterdam zullen het woord nemen. 

Verder op de avond is het de bedoeling dat Brussels minister Pascal Smet (PS), schepen van de Stad Brussel Alain Courtois (MR) en de Brusselse bouwmeester Kristiaan Borret een respons bieden aan de actievoerders. 

Openluchtzwemmen als strategische motor
Het debat voor een openbaar zwembad sleept al lang aan. Pool is Cool vindt het gebrek aan een open zwemruimte een groot gebrek voor onze hoofdstad. Tijdens de zomer heeft de actiegroep ook een container neergezet voor het kunstencentrum Bozar om haar punt duidelijk te maken.

Pool Is Cool heeft ook zes verschillende locaties gevonden die naar eigen zeggen perfect zouden zijn voor een openluchtzwembad. Openluchtzwemmen kan een strategische motor zijn voor stedelijke ontwikkeling en sociale cohesie, klinkt het. 

Het debat vindt plaats in Bozar op 11 oktober. Meer info vind je hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?