Positief advies voor koten Dupréstraat

© Steve Lersberghe

Nu promotor Upgrade Estate zijn kotenproject in de Dupréstraat heeft gereduceerd, geeft de Jetse overlegcommissie een positief advies over de bouwaanvraag.

Upgrade Estate wilde aanvankelijk 180 koten maken in het voormalige gebouw van Artsen Zonder Grenzen. Op het gebouw zouden twee verdiepingen bijkomen. Het plan zorgde voor grote onrust in de buurt. De omwonenden maakten zich zorgen om de grootschaligheid van het project en de mogelijke problemen van parkeren en mobiliteit. De buurt lanceerde dan ook een petitie, die meteen door enkele honderden mensen werd ondertekend.

Inmiddels heeft Upgrade Estate beslist om het project te reduceren. Er komen ‘slechts’ 143 koten en maar één verdieping bovenop. Ook zijn de geplande terrassen aan de voorkant geschrapt.

Het herwerkte project krijgt nu de steun van de overlegcommissie. “We geven een positief advies,” zegt schepen van Stedenbouw Paul Leroy (LBJ). “Maar er zijn wel bijkomende voorwaarden. Zo zal de nieuwe verdieping moeten inspringen zodat ze zo weinig mogelijk zon wegneemt bij de buren. En er moet een overeenkomst voor minstens tien jaar komen met VUB en ULB waarin een antwoord wordt gegeven op de mobiliteitskwesties.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?