Positief advies voor renovatie City 2

© google maps

De overlegcommissie van de Stad Brussel heeft een unaniem positief advies gegeven voor de renovatie van het shoppingcomplex City 2 in de Nieuwstraat. Ze stelt wel enkele voorwaarden.

Zo vraagt de commissie om "heldere ramen te voorzien vanaf de hoek van de Nieuwstraat met de Blekerijstraat tot aan de passerelle in de Blekerijstraat", schrijft La Capitale donderdag. Ook wil ze een "kwalitatieve en gepaste inkleding zien voor de nieuwe nooduitgangen en leveringsplaatsen in de Nieuwstraat en het stuk muur onder de passerelle in de Blekerijstraat".

Daarnaast vraagt de commissie om voldoende verlichting aan te brengen ter hoogte van de passerelle om zo voldoende sociale controle te genereren in het anders donkere steegje. Ten slotte wil ze dat de aanvrager van de vergunning "de esthetische behandeling van de passerelle onderzoekt om het verticale ritme van de gevel te onderlijnen en het aantal verschillende registers te beperken".

Het project voorziet in de renovatie van een deel van de gevels van City 2, maar wil ook het interieur van het shoppingcomplex vernieuwen, onder meer door de gemeenschappelijke delen te moderniseren, de circulatie te bevorderen na het weghalen van de centrale kiosken en de toegang tot de metro aan te passen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuwe bezoekersdaling voor City 2

economie 1394717580

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook