Premie voor kattensterilisatie in Watermaal-Bosvoorde

© Wikipedia

Inwoners van de gemeente Watermaal-Bosvoorde kunnen vanaf nu een premie ontvangen voor de sterilisatie van hun kat. Voor de sterilisatie van een kater wordt er 25 euro gegeven, wie een katin laat steriliseren krijgt een premie van 50 euro.

Om een premie te ontvangen moeten eigenaars een aanvraagformulier, dat te vinden is op de website van de gemeente, invullen. Daarnaast moet er een gezondheidsbewijs van de dierenarts, een factuur van de sterilisatie en een kopie van de identiteitskaart van de aanvrager worden ingediend.

De gemeente moedigt sterilisaties aan om het aantal zwerfkatten te beperken. Er is niet genoeg plaats in de dierenasielen waardoor er in 2015 37 procent van de dieren een spuitje kregen. De katten vormen daarnaast ook een gevaar voor de vogels.

De gemeente Watermaal-Bosvoorde kreeg een subsidie van 10.000 euro van Bianca Debaets, staatssecretaris van Leefmilieu, om deze premies te kunnen geven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?