Prins Laurent gaat in beroep tegen dotatiesanctie

© Photonews
| Prins Laurent stapt naar de Raad van State tegen de beslissing van de Kamer om 15 procent van zijn dotatie in te trekken.

Prins Laurent stapt naar de Raad van State tegen de beslissing van de Kamer om 15 procent van zijn dotatie in te trekken. Dat meldt zijn advocaat, meester Laurent Arnauts, vrijdag in een persbericht.

"Na zorgvuldig het institutionele en juridische kluwen van de situatie te hebben in overweging genomen, heeft ZKH prins Laurent van Belgiƫ beslist een annulatieberoep in te stellen tegen de sanctie die hem werd opgelegd", klinkt het.

Volgens de advocaat kreeg de prins geen antwoord op zijn voorstel om zijn situatie en die van zijn familie te verduidelijken in een protocol ter aanvulling van de dotatiewet. Hij heeft dat voorstel onlangs opnieuw aan de regering geformuleerd, klinkt het.

Ook kan de prins volgens meester Arnauts "onmogelijk instemmen met de schendingen van de fundamentele rechten die hem opnieuw te beurt zijn gevallen." Het annulatieberoep, dat binnenkort wordt ingediend, baseert zich onder meer op de schending van zijn rechten van de verdediging en machtsoverschrijding, besluit de advocaat.

De Kamer besliste op 30 maart om 15 procent van de dotatie van prins Laurent in te trekken. Die sanctie kwam er omdat de prins zonder toestemming in legeruniform een plechtigheid had bijgewoond op de Chinese ambassade.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?