Prinses Delphine huldigt fototentoonstelling over koning Boudewijn in

© Belga
31/07/2023
Updated: 31/07/2023 15.20u

Prinses Delphine heeft maandag in Ukkel een tentoonstelling met foto's van koning Boudewijn ingehuldigd. Haar oom overleed exact dertig jaar geleden in Spanje. De prinses legde ook een bloemenkrans neer bij het standbeeld van de vorst voor de Koninklijke Sterrenwacht.

Prinses Delphine, die in Ukkel woont, woonde de plechtigheid bij samen met burgemeester Boris Dilliès (MR). De hommage gebeurde op vraag van die laatste, die Boudewijn "een koning met uitzonderlijke menselijke kwaliteiten" noemde. "De verschillende foto's uit zijn koningschap moeten die herinnering terugbrengen. Laten we de tijd nemen om na te denken over zijn nalatenschap."

De prinses noemde de foto's "treffend". "Het is voor mij heel belangrijk om een lid van mijn familie, voor wie ik veel bewondering koester, te herdenken. Hij is veel te vroeg gegaan. Ik ben heel fier dat ik hem kan eren in de gemeente waar ik woon."

Prinses Delphine vertelde dat ze in Frankrijk was met vrienden toen ze zijn overlijden vernam. "Die aankondiging heeft me getekend. Ik was gechoqueerd, omdat hij veel te jong is overleden."

De foto's, een tiental, zijn aangebracht op de hekken van de Koninklijke Sterrenwacht. Ze markeren de verschillende etappes van het leven van Boudewijn, van zijn eerste levensjaren tot zijn officieel staatsportret. De expositie is gratis te bezoeken tot 31 augustus

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Delphine Boël , Koning Boudewijn , fototentoonstelling , KMI

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni