Proces tegen stadsbende Negatif Clan start donderdag

Voor de correctionele rechtbank van Brussel verschijnen donderdag een tiental leden van de bende Négatif Clan. De stadsbende bestaat uit een groep rappers van wie sommigen op een georganiseerde manier zeer gewelddadige misdrijven pleegden. Ze staan terecht voor aanranding en aanzetten tot ontucht, maar ook voor opsluiting met geweld en afpersing.

Een tiental leden van de bende werden in augustus van vorig jaar opgepakt na tal van huiszoekingen op meerdere plaatsen in Brussel en met de hulp van speciale eenheden van de politie. Ze werden gearresteerd in appartementen in Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Evere, Laken et Etterbeek.

Meisjes die lid waren van de bende, boden zich op een prostitutiewebsite aan en spraken met een klant af in een appartement. Eenmaal het afspraakje bezig was, doken mannelijke bendeleden op die de klant beroofden en afpersten. Daarbij kwam zwaar geweld kijken.

Het proces start donderdag en zal vermoedelijk meerdere dagen in beslag nemen. Ondanks de staking in de gevangenissen komen er speciale veiligheidsmaatregelen in het Brusselse justitiepaleis, aldus de voorzitster van de 61ste kamer van de correctionele rechtbank woensdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?