Proces voormalige leider van 'Bende van de Miljardair' uitgesteld

© Politiezone West

Het proces tegen Marc Verbesselt, de man die twee decennia geleden berucht werd als leider van de pooiersgroep ‘Bende van de Miljardair’ is uitgesteld. De man staat samen met zeven andere beklaagden in Brussel terecht voor drugsfeiten.

 Verbesselt zou met een groep Albanezen een tiental cannabisplantages hebben gerund in Brussel, Sint-Gillis, Waver en Waterloo.

In de jaren ’90 stond hij terecht voor internationale vrouwenhandel. Hij leidde samen met twee kompanen een netwerk dat vrouwen uit Oost-Europa en derdewereldlanden naar België en Nederland haalde en aan het werk zette als prostituees.

De bende dankte hun naam aan de Rotterdamse club ‘Le Milliardaire’ van waaruit Verbesselt en co hun activiteiten ontplooiden. In 1988 kreeg Verbesselt 5 jaar cel. De jaren nadien werd hij in Nederland nog twee keer veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

Het proces rond de cannabisplantages werd vanmorgen uitgesteld naar een relaiszitting in oktober.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?