Professor De Meirleir en echtgenote ontkennen feiten voor strafrechter

© Belga
05/10/2017

Professor De Meirleir en zijn echtgenote ontkennen de feiten die hen ten laste worden gelegd en waarvoor de raadkamer hen vorige week naar de correctionele rechtbank heeft doorverwezen. Dat laat het koppel weten via hun advocaten, meesters Sven Mary en Wouter Smet.

"De heer De Meirleir en zijn echtgenote namen kennis van de artikelen die heden verschenen in de pers in verband met het product Nexavir", melden meesters Mary en Smet via een persbericht.

"Niettemin zij het openbaar maken hiervan betreuren, wensen zij hic et nunc geen nadere commentaar te geven. Weliswaar dient te worden onderstreept dat de hen ten laste gelegde feiten worden ontkend en zeker dat de heer De Meirleir nooit enig onrechtmatig financieel voordeel heeft gehaald, direct noch indirect, door de verkoop van geneesmiddelen, voedingssupplementen en zogenaamde tests. Zij zien de uitspraak, na een tegensprekelijk debat voor de correctionele rechter, met vertrouwen tegemoet."

Het Brusselse parket bevestigt dat de professor is doorverwezen naar de correctionele rechtbank maar een datum voor het proces is er nog niet. De VUB laat weten dat de professor sinds 30 september 2017 met pensioen is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni