Projectoproep voor herbestemming Sint-Katelijnekerk

© youropi.com
De stad Brussel gaat een projectoproep lanceren om de Sint-Katelijnekerk een nieuwe bestemming te geven. Het voorstel om er een museum voor religieuze kunst in onder te brengen gaat voorlopig in de koelkast. Eerder werden ook al de plannen voor een kantoortoren en een markthal begraven.

Het dossier van de Sint-Katelijnekerk sleept al lang aan. Een herbestemming dringt zich op, maar wat die precies moet inhouden, daar verschillen de meningen over.

Schepen Philippe Close (PS) sprak zich eerder al uit voor een markthal voor groenten en fruit, maar dat plan werd door de stad begraven. De kerkfabriek zelf schoof een aantal jaar geleden een woontoren naar voor, maar ook die komt er niet.

Laatste in de rij was het voorstel van nieuwbakken schepen van Erediensten Alain Courtois (MR). Hij wou een museum voor religieuze kunst onderbrengen in de kerk.

Ook dat gaat nu even in de koelkast. De stad wil namelijk een projectoproep lanceren om de kerk een nieuwe bestemming te geven. "We stellen ons open voor nieuwe voorstellen", klinkt het op het kabinet-Courtois. "Een museum zal zeker een van de voorstellen zijn die naar voren geschoven wordt, maar we bekijken ook andere opties. Een jury zal beslissen welk voorstel het meest geschikt is."

Gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V) betreurt dat het idee voor een museum op de lange baan wordt geschoven. "Dit lijkt het zoveelste voorbeeld van de aankondigingspolitiek van de Stad Brussel. Men lanceert ideeën die nadien een stille dood sterven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?