Protest tegen tien nieuwe terrassen op Sint-Katelijneplein

© brusselnieuws.be
15/07/2015

Op het Sint-Katelijneplein zijn woensdag tien nieuwe terrassen ingehuldigd. Daarmee wil schepen Marion Lemesre (MR) een einde maken aan het 'niemandsland' voor de kerk. Op Facebook is een actiegroep opgericht die protesteert tegen het innemen van de openbare ruimte. 'Het plein is niet meer van iedereen, maar van degene die ervoor betaalt.'

Acht restaurants krijgen terrassen op het centrale deel van het plein. Voor de meeste is dat een uitbreiding van hun al bestaande terrassen voor hun deur, aan de overkant van de straat.

Voor de aankoop van de bij elkaar passende tafels, stoelen en parasols reikte de stad Brussel een uitzonderlijke subsidie uit. Er werd ook gekeken naar de bestaande terrassen op het plein, zodat het plein één geheel vormt.

De nieuwe inrichting past volgens de Stad binnen het kader van de verfraaiing van het Sint-Katelijneplein, dat druk bezocht wordt door zowel Brusselaars als toeristen.

Volgens schepen van Handel Marion Lemesre (MR) was het plein voor de kerk tot nu toe een soort niemandsland, waar mensen rondhangen om overdag alcohol te consumeren. Daar moet nu een einde aan komen.

De indeling van de terrassen kunt u hier zien:

De handelaars, zelf vragende partij voor de terrassen, zijn alvast enthousiast. De voorbijgangers bij de inhuldiging reageerden bij FM Brussel eerder gemengd op de inhuldiging. Sommige aanwezigen bij de inhuldiging vergeleken het Sint-Katelijneplein met de Beenhouwerssstraat.

Er is ook een Facebookgroep opgericht om te protesteren tegen het feit dat steeds meer openbare ruimte gecommercialiseerd wordt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni