20191030 Proximus BRUZZ ACTUA 1682

| Het Proximusgebouw aan Brussel Noord

Proximuspersoneel voert actie met zwarte ballonnen tegen banenverlies

LG
© Belga
09/12/2019

Een vijftigtal personeelsleden van Proximus heeft maandagochtend met zwarte ballonnen postgevat voor de inkom van het Proximusgebouw in Brussel, waar om 11.00 uur een cruciaal paritair comité plaatsvindt. De aanwezige personeelsleden, hoofdzakelijk van socialistische signatuur, vrezen voor een donkere dag, zo zeggen ze. De actie is symbolisch, niemand wordt de toegang tot het gebouw ontzegd.

De raad van bestuur van Proximus heeft eind november beslist het transformatieplan voor het telecombedrijf op te starten. Er zouden nog 1.300 banen sneuvelen, ongeveer een derde minder dan de 1.900 waarvan sprake was bij de aankondiging van de reorganisatie. De liberale vakbond VSOA keurde vorige week het transformatieplan goed, maar de christelijke ACV-Transcom en de socialistische ACOD verwierpen het.

Toch zit ACV-Transcom maandagochtend nog samen om te beslissen over haar standpunt. "Het is voor ons afwachten wat ACV-Transcom beslist", zegt Bart Neyens van de socialistische vakbond ACOD. "Het kan wel eens een donkere dag worden."

Intussen heeft het ACV het herstructureringsplan bij Proximus goedgekeurd. Daarmee is de vereiste tweederdemeerderheid gehaald in het paritair comité.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Economie , herstructurering proximus , staking , actie , personeelsleden

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni