| In oktober protesteerden aanhangers van de PVDA voor het kantoor van Pfizer.

PVDA houdt in februari mars tegen hoge energiefactuur

15/01/2022

Op zondag 27 februari organiseert de PVDA een mars door Brussel. Onder de slogan 'Basta! tijd voor een menselijk beleid' klaagt de partij de exponentieel stijgende energieprijzen aan en zet ze haar eis voor verlaging van de BTW naar 6% kracht bij.

"De energieprijzen ontploffen, mensen kunnen niet meer. Het gebrek aan daadkracht van de regering in het midden van een nooit geziene energiecrisis is stuitend. Wij eisen daden, geen woorden. Structureel, niet tijdelijk. Weg met torenhoge energiefacturen," zegt PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw.

De PVDA eist een dringende verlaging van de btw op energie naar 6%. Een kost die betaald kan worden door de winst van energieleveranciers zoals Electrabel af te romen.

Daarnaast eist de partij de afschaffing van de loonnormwet van 1996, die ze omschrijft als de loonblokkeringswet.

Een derde reden voor de PVDA om de mars naar Brussel te organiseren is de manier waarop de regering de pandemie aanpakt. "Om dit virus te verslaan hebben we investeringen nodig in openbare diensten, een sterke zorg en gratis zelftests om ons te beschermen. Stop met het verwijtend vingertje, het straffen en de huidige politiek, waar met een enkele vingerknip sectoren gesloten worden met een ministerieel besluit, zonder democratisch debat, zonder zich te moeten verantwoorden," aldus nog Hedebouw.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni