Qmusic-dj slachtoffer van overval met geweld op de Kunstberg

© Twitter - Vincent Fierens
| Qmusic DJ Vincent Fierens en zijn broer zijn zaterdagnacht hardhandig aangepakt op de kunstberg door drie jongeren die het gemunt hadden op telefoon en portefeuille.
Updated: 10-02-2020 - 07:26

Vincent Fierens, dj bij Qmusic, werd samen met zijn broer gisteravond hardhandig aangepakt door drie jongeren op de Kunstberg. Het incident gebeurde na het concert van Liam Gallagher, dat Fierens in Vorst Nationaal bijwoonde. "Het gebeurde zo snel, we konden amper reageren," zegt hij aan BRUZZ. De politie ontving nog geen aangifte.

"Gisterennacht om 2u ‘s nachts samen met m’n broer en een andere vriend overvallen op de Kunstberg," getuigt Fierens op Twitter. "Drie jonge gasten vroegen onze gsm’s en portefeuilles. Toen we weigerden ontstond er een gevecht dat hooguit 45 seconden heeft geduurd."

De twee heren hadden het concert van Liam Gallagher net bijgewoond in Vorst Nationaal, en zijn daarna nog even gaan ontspannen bij Plein Publiek, aan de Kunstberg. "Op de terugweg werden wij bovenaan de trappen van de Kunstberg opgewacht door drie jongeren van zo'n achttien jaar."

"Ze hadden het gemunt op onze telefoons en portefeuille, maar die wilden we uiteraard niet afstaan," zegt Fierens. "We stapten weg, en voor we het wisten kregen we klappen in ons gezicht."

'Beetje vlees en bloed verloren'

Op Twitter eindigt de dj zijn boodschap als volgt: "Gevolg van de incidenten: vertrouwen in de mensheid kwijt, beetje vlees en bloed verloren maar gsm en portefeuille met succes kunnen verdedigen."

De Brusselse politie laat weten dat ze nog geen aangifte ontving van Fierens. Woorvoerster Ilse Van de Keere geeft aan dat de politie geprobeerd heeft de dj te contacteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?