Quota om mensen met een beperking aan werk te helpen bij gemeentes

© Saskia Vanderstichele

Voortaan zal het personeelsbestand van de Brusselse gemeentelijke administraties uit minstens 2,5 procent werkkrachten met een beperking moeten bestaan. Nog geen enkele gemeente komt voorlopig aan dat cijfer, maar een ordonnantie moet daar verandering in brengen.

Dat schrijft La Capitale.

De ordonnantie wordt ingediend door Serge de Patoul en Caroline Persoons (DéFI), Zahoo Manzoor (PS), Benoît Cerexhe (CDH), René Coppens (Open VLD), Brigitte Grouwels (CD&V) en Fouad Ahidar (SP.A). Zo zouden personen met een beperking gemakkelijker werk moeten vinden bij gemeentelijke administraties.

"Het is cruciaal dat de lokale overheden het goede voorbeeld geven op dergelijke domeinen", aldus Benoît Cerexhe, burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe, de gemeente waaruit drie van de ondertekenaars komen.

Mensen voldoen enkel aan de criteria voor een functie binnen de quota wanneer ze minstens voor 66 procent gehandicapt zijn of geregistreerd zijn bij een erkende instantie.

Op dit moment komt haast geen enkele gemeente aan de voortaan vereiste 2,5 procent, aldus La Capitale. Brussel-Stad doet het nog enigszins goed met 1,4 procent, net zoals Ukkel met 1,25 procent, maar gemeentes zoals Anderlecht, Sint-Pieters-Woluwe en Schaarbeek komen amper aan 1 procent. In Molenbeek zijn maar 3 mensen met een beperking aan de slag op 1.200 personeelsleden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?