Recreatiepark Drohme in Bosvoorde opent in 2019

© BDW

Het Drohme Melting Park moet in 2019 het nieuwe recreatiepark bij uitstek worden in de hoofdstad. Het project zal de vroegere hippodroom van Bosvoorde in ere herstellen en ook voor jobs zorgen. Dat maakte de organisatie dinsdag op een persconferentie bekend.

Het recreatiepark zal zich neerplanten op de site van de hippodroom van Bosvoorde, een 32 hectare groot beschermd natuurgebied, en wil zo de verbinding worden van de hoofdstad en zijn jonge generatie met het aangrenzende Zoniënwoud. Dat wil het doen door middel van ludieke en recreatieve activiteiten rond de vijf thema's natuur, sport, cultuur, opvoeding en ontspanning.

Drohme hoopt tegen het einde van het jaar zijn vergunningen te verkrijgen voor het Melting Park, maar moet daarvoor eerst nog de publieke enquête en het advies van de Overlegcommissie van 13 oktober afwachten.

Om de omwonenden gerust te stellen, werd er ook een impactanalyse besteld door studiebureau Aries. Drohme baseerde zich hierop om een nieuwe vergunningsaanvraag in te dienen in augustus die rekening houdt met geluidsoverlast, mobiliteit en fauna en flora. De studie toonde nog aan dat het park een zeventigtal directe banen zal creëren en nog eens zo'n veertigtal indirecte banen. In 2019 moeten de werken volledig afgerond zijn.

Intussen worden er al regelmatig activiteiten georganiseerd op het terrein zoals volgende week tijdens de Open Monumentendagen in Brussel (16 en 17 september) en op de Dag van het Zoniënwoud (15 oktober).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?