Redactie van De Morgen verzet zich tegen verhuizing

De redactie van de krant De Morgen wil niet verhuizen naar Asse en heeft, om haar standpunt kracht bij te zetten, een petitie afgegeven aan haar hoofdredactie. Nu zit De Morgen aan de Arduinkaai, vlakbij de KVS.

Vorige week raakte bekend dat de redactie verhuist naar de gebouwen van De Persgroep in Asse. De Morgen zou terechtkomen in dezelfde gebouwen als de redactie van de krant Het Laatste Nieuws.

Volgens de ondertekenaars van de petitie brengt de verhuizing de onafhankelijkheid van de redactie in gevaar. "De aantasting van de identiteit van de krant, zowel in de feiten als in de perceptie, zal niet enkel de inhoudelijke onafhankelijkheid van de redactie, maar ook de levensvatbaarheid van het merk De Morgen in het gevaar brengen," zo staat in het persbericht dat de redactie van De Morgen verspreidde.

Met de petitie vraagt de redactie om alternatieven uit te werken voor de plannen, die voorgesteld werden als noodzakelijke besparingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?