Regering keurt metro naar Evere goed

De Brusselse regering heeft donderdag het masterplan van Beliris voor de nieuwe metrolijn 3 naar Evere goedgekeurd. Eind dit jaar worden de bouwvergunningen aangevraagd, tegen 2024 moet de nieuwe lijn uitrijden.

De regering keurde donderdag de richtplannen van Beliris definitief goed. Dat betekent dat er een nieuwe tunnel zal worden geboord vanaf het Noordstation en dat er nieuwe metrostations worden gegraven ter hoogte van het Liedtsplein, het Colignonplein, het Verboekhovenplein, het Rigaplein, het kruispunt van de Verdonckstraat en de Van Hammstraat, het Vredesplein en het treinstation Bordet.

Lees verder onder het plan:

Om de nieuwe lijn 3 te vervolledigen zal de premetro tussen Noord en Albert in Vorst omgevormd worden tot een volwaardige metro. Die werf is, in tegenstelling tot de nieuwe tunnelpijp die door Beliris wordt gedragen, in handen van de MIVB en het Gewest.

In 2024 moet de nieuwe lijn af zijn. Tegen het einde van dit jaar moet er een vergunningsaanvraag zijn voor het project. Tot dan volgt er nog extra studiewerk.

“De nieuwe metrolijn is een van de grootste infrastructuurprojecten in Brussel voor de komende tien jaar”, zegt minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). “Samen met onder meer de heraanleg van de centrale lanen tot een autovrije zone, zal dit project bijdragen aan een betere mobiliteit en een grotere levenskwaliteit voor Brusselaars, pendelaars en toeristen.”

Hieronder het nieuwe plan voor de Brusselse metro:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?