Regie der Gebouwen en actiecomité Keelbeek dienen klacht in tegen elkaar

© Ivan Put

De Regie der Gebouwen dient een klacht in tegen actievoerders die op de Keelbeeksite in Haren bewakers zouden hebben aangevallen. Ze zouden ook hekken hebben beschadigd op de site waar de toekomstige megagevangenis van Haren komt. Het actiecomité ontkent alles en dient zelf klacht in tegen de Regie voor vernielingen en geweld.

De politie ontruimde afgelopen maandag de site, die actievoeders al maanden bezetten uit protest tegen de komst van de gevangenis. Volgens de Regie der Gebouwen hebben actievoeders in de nacht van dinsdag op woensdag het terrein zwaar beschadigd. Ze zouden ook het bewakingspersoneel hebben aangevallen.

Het actiecomité Keelbeek zelf ontkent die beschuldigingen. Zij gaan op hun beurt een klacht indienen tegen de Regie der Gebouwen omdat die tijdens de ontruiming goederen zou hebben vernield en verbrand, en het leven van twee personen in gevaar heeft gebracht. 

De Regie der Gebouwen zegt ook dat de voorbereidende werkzaamheden die ze nu op de site uitvoeren perfect legaal zijn, en dus niet gebonden aan vergunning. Volgens de actievoerders is dat wel het geval. 

Nieuwe gevangenis Haren

De federale regering plant de grootste gevangenis van het land (1.190 plaatsen) op de Keelbeeksite in Haren. Een bonte waaier aan groeperingen verzette zich lang tegen het project, maar tevergeefs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?