Regie der Gebouwen treft maatregelen voor gevangenis van Vorst

De hoofdingang van de gevangenis van Vorst blijft in gebruik nadat de Regie der Gebouwen de nodige beschermingsmaatregelen trof. De inspectie Welzijn op het Werk stelde vorige week vast dat er stenen boven de ingang loszaten en dat de veiligheid daardoor in het gedrang kwam.

Door de slechte staat van de gevangenis van Vorst dreigde de Inspectie er vorige week mee om bepaalde delen van de gevangenis uit veiligheidsoverwegingen te verzegelen. De erbarmelijke staat waarin de gevangenisgebouwen verkeren, kwam aan het licht tijdens een onaangekondigde inspectie.

De Regie der Gebouwen heeft daarna onmiddellijk gehandeld en de meest dringende herstellingswerkzaamheden al aten uitvoeren. Die zijn door de Inspectie Welzijn op het Werk maandag gecontroleerd en goed bevonden.

Daarnaast bestelde de Regie der Gebouwen eveneens een studie om enerzijds de staat van de gevels te onderzoeken en te evalueren en anderzijds een inventaris op te stellen van mogelijke technische oplossingen. Over zes weken moeten de resultaten van die studie bekend zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?