Relikwieën Sint-Guido ongeveer 1.000 jaar oud

© WWW.KERKENINVLAANDEREN.BE

De stoffelijke resten die aan Sint-Guido worden toegeschreven behoren toe aan een man die 30 tot 40 jaar oud werd, ongeveer 1m70 groot was en rond de millenniumwisseling leefde. Dat blijft uit onderzoek.

De relikwieën van de heilige Guido werden een jaar lang onderzocht aan de ULB. Volgende maandag verhuizen ze terug naar hun rustplaats in de Sint-Guidokerk in Anderlecht.

Het onderzochte materiaal omvat een kwart van een menselijk skelet. Uit de analyses blijkt dat het om een man gaat die tussen de 30 en 40 jaar oud werd. Dat meldt La Libre.

Het onderzoek via de carbon 14-methode toont dat de persoon in kwestie tussen 890 en 1020 leefde. De man werd ongeveer 1m70 groot en verrichtte in de loop van zijn leven harde arbeid of wandelde veel. Dat besluiten de onderzoekers uit de wat ingedeukte ruggenwervels.

De resultaten van het onderzoek bewijzen niet dat Sint-Guido bestond of dat de overblijfselen aan de heilige toebehoren.

Over Sint-Guido is erg weinig geweten. Volgens de overlevering zou hij tussen 950 en 1012 geleefd hebben, onder meer in Laken. De heilige zou ook op pelgrimstocht naar Rome en Jeruzalem vertrokken zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?