Renovatie metrostations Beurs en De Brouckère afgerond eind 2018

De renovatie van metrostation De Brouckère en pre-metrostation Beurs is sinds april volop aan de gang. Tijdens een werfbezoek werden de uitbreidingen aan de mezzanines en de toekomstige fietsparkings voorgesteld. De werken moeten eind 2018 grotendeels afgerond zijn.

Terwijl de bovengrondse werken aan de voetgangerszone volop aan de gang zijn, wordt er ook ondergronds stevig gewerkt aan de vernieuwing van de (pre-)metrostations De Brouckère en Beurs. De speerpunten van de werken zijn de ondergrondse fietsparkings. De Brouckère wordt zowel op de noord-zuid metroverbinding als op de oost-west pre-metroverbinding vernieuwd en krijgt naast ruimere platformen naast de sporen, een uitgebreide mezzanine met nieuwe winkels, extra roltrappen, liften en een verbinding met het nieuwe winkelcentrum The Mint ook een fietsparking van 480 plaatsen.

Het pre-metrostation Beurs krijgt er zelfs een fietsparking van 800 plaatsen bij, samen met een fietspunt en fietsatelier waar herstellingen worden uitgevoerd. De uitbating van de enorme fietsstalling is in handen van parking.brussels. Na jarenlange verwaarlozing moet Beurs, dat met zijn centrale ligging in de voetgangerszone toegang biedt aan vele Brusselse trekpleisters, de bezoekers opnieuw in alle netheid en veiligheid ontvangen. Tegelijkertijd zullen ook de aanwezige kunstwerken van Paul Delvaux en Pol Bury opnieuw volledig tot hun recht komen. Het budget voor de werken aan Beurs bedraagt 10 miljoen euro en dat van De Brouckère in totaal 13 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?